Park Sportowy Towarzystwa Sportowego “WISŁA” w Oleandrach i jego związki z epopeją strzelecko-legionową 1914 roku (Krzysztofory. Zeszyty Naukowe Muzeum Historycznego Miasta Krakowa, 2026)
A SPORTS PARK OF THE WISŁA SPORTING SOCIETY IN OLEANDRY AND ITS RELATIONSHIP WITH THE POLISH LEGIONS EPOPEE OF 1914