К вопросу изглядованя карпаторусинськой навчалной літературы для дітей: від букваря Мануіла Ольшавського Elementa puerilis institutionis in lingva latina… (1746) до книгы Маленькая образна Библія Ветхаго и Новаго завѣта въ употребленіе сельскихъ дѣтей (18 - Лявинец-Уґрин, Маріанна (Rocznik Ruskiej Bursy, 2026)
Forthcoming.