Food & Faith in Christian Culture, oprac. Ken Albala, Trudy Eden

Columbia University Press, New York 2011, 265 s., Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History

Autor

  • Małgorzata Staszczak-Ciałowicz Uniwersytet Jagielloński

DOI:

https://doi.org/10.12797/Politeja.13.2016.45.17

Pobrania

Statystyki pobrań niedostępne.

Biogram autora

  • Małgorzata Staszczak-Ciałowicz - Uniwersytet Jagielloński

    Doktorantka II roku Wydziałowych Kulturoznawczych Studiów Doktoranckich na Wydziale Studiów Międzynarodowych i Politycznych UJ.

Bibliografia

Burliga B., Menu Wielkiego Króla: antyczni Grecy o perskich ucztach, [w:] Historia naturalna jedzenia. Miedzy antykiem a XIX wiekiem, red. B. Możejko, E. Barylewska‑Szymańska, Gdańsk 2012, Res Gedanenses, 6.

Manteuffel T., Narodziny herezji, Warszawa 2008, Klasyka Polskiej Historiografii.

Pasek Z., Kultura religijna protestantyzmu, Kraków 2014.

Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu, Warszawa 1975.

Stuligrosz M., Deipnon jako typ wypowiedzi w literaturze starożytnej Grecji, na przykładzie „Uczty” Filoksenosa z Leukady, [w:] Pokarmy i jedzenie w kulturze. Tabu, dieta, symbol, red. K. Łeńska‑Bąk, Opole 2007, Stromata Anthropologica, 2.

Pobrania

Opublikowane

17-12-2016

Numer

Dział

Recenzje

Jak cytować

“Food & Faith in Christian Culture, Oprac. Ken Albala, Trudy Eden: Columbia University Press, New York 2011, 265 s., Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History”. 2016. Politeja 13 (45): 365-69. https://doi.org/10.12797/Politeja.13.2016.45.17.