Food & Faith in Christian Culture, oprac. Ken Albala, Trudy Eden
Columbia University Press, New York 2011, 265 s., Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
DOI:
https://doi.org/10.12797/Politeja.13.2016.45.17Pobrania
Bibliografia
Burliga B., Menu Wielkiego Króla: antyczni Grecy o perskich ucztach, [w:] Historia naturalna jedzenia. Miedzy antykiem a XIX wiekiem, red. B. Możejko, E. Barylewska‑Szymańska, Gdańsk 2012, Res Gedanenses, 6.
Manteuffel T., Narodziny herezji, Warszawa 2008, Klasyka Polskiej Historiografii.
Pasek Z., Kultura religijna protestantyzmu, Kraków 2014.
Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu, Warszawa 1975.
Stuligrosz M., Deipnon jako typ wypowiedzi w literaturze starożytnej Grecji, na przykładzie „Uczty” Filoksenosa z Leukady, [w:] Pokarmy i jedzenie w kulturze. Tabu, dieta, symbol, red. K. Łeńska‑Bąk, Opole 2007, Stromata Anthropologica, 2.
Pobrania
Opublikowane
Numer
Dział
Licencja

Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne – Bez utworów zależnych 4.0 Międzynarodowe.